Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверка установи ниска степен на риск от наводнения в област Добрич

Снимка: БГНЕС

При проверка на речните корита и водосборните дерета в област Добрич е установена ниска степен на риск. Това е в резултат на приетите сериозни мерки след наводнението през юни 2014 година.
В резултат на проверката на Междуведомствената комисия е изготвен доклад, в който се посочва, че поради ниското ниво на водите в язовирите на територията на област Добрич, оценката е за ниска степен на риска.
Извършено е почистване на деретата от прорасли дървета и храсти. В резултат на проверката са направени предписания на собствениците на пътни съоръжения, попадащи в обхвата на деретата, за да почистят местата, където това все още не е направено.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44