Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерите на Г7 разискват въпросите на миграцията

Започна вторият работен ден от срещата на върха на Г7 в италианския град Таормина. Главната тема днес е имиграцията. В разговорите се включиха страните от Африка - Нигер, Нигерия, Кения, Етиопия и Тунис. По темата САЩ  държат на сигурността и настояват за затваряне на границите, докато Италия и други страни не са на същото мнение. При откриването на заседанието италианският премиер Паоло Джентилони определи Африка като средиземноморски съюзник. По въпросите  за климата и международния търговски обмен САЩ също се разграничават.


Г7 приключва днес следобед и трябва да  излезе с ясна позиция по различните становища. За разлика от установената традиция, германският канцлер Ангела Меркел и американският президент Доналд Тръмп няма да дадат съвместна пресконференция. В очакване на конкретни резултати наблюдатели отчитат голямата зрелищност на събитието, включително мантото на Малания Тръмп, дело на сицилиански моделиери с цена 51 хиляди долара.

Демонстрация срещу Г7 в съседния на Таормина морски курорт Джардини Наксос ще се състои в следобедните часове. Взети са всички мерки за сигурност, които включват и забрана за продажба на каквито и да е напитки, а магазините и училищата са затворени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44