Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йорданка Германова: До 10 юни трябва да има нов колективен трудов договор в ТЕЦ "Бобов дол"

ТЕЦ "Бобов дол"
Снимка: БГНЕС
Работните заплати в ТЕЦ "Бобов дол" да се изплащат два пъти месечно - до 15-о число аванс и до 30-о число заплата за предходния месец.

За това настояват работещите в енергийното дружество, където беше свикано общо събрание на двата синдиката - КНСБ и "Подкрепа".

Събранието е заради внесено предложение за нов колективен трудов договор в ТЕЦ „Бобов дол“, който трябва да бъде подписан най-късно до 10 юни, каза лидерът на регионалния синдикат „Подкрепа“ Йорданка Германова. Становището на съвета на директорите все още не е обявено.

ТЕЦ-ът продава произведената електроенергия на свободния пазар.

Затова от ръководството предлагали изплащането на заплатите да е на втория месец след положения труд, след като разплащането с търговските клиенти се бави.

Трябва да се подпише споразумение по изчистване на закъснелите изплащания на ваучерите за храна, които са по около 5 лева дневно.

Около 900 души работят в ТЕЦ „Бобов дол“.

По създалата се ситуация с работните заплати проверка прави и областната инспекция по труда в Кюстендил

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44