Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нарушено е водоподаването за някои села в Ловешко и Пазарджишко

Подаването на питейна вода за град Луковит и селата Румянцево, Петревене, Тодоричене и Беленци ще бъде нарушено поради замътване на извор "Златна Панега", съобщи ВиК-Ловеч. Въпреки падналите интензивни валежи през последните дни нивата на реките в Ловешка област остават под критичните. Нивото на Осъм в Ловеч е 120 см, при критично 350 см, а на река Вит в Тетевен е 152 см, при критично 300 см.

Поради аварии на водопроводната мрежа без вода днес са и пазарджишките общини Септември и Лесичево. Очаква се водоподаването да бъде възстановено около 18 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44