Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Земеделци от Свищов искат от президента и премиера държавна стратегия за развитие на земеделието

Снимка: Радио ВИДИН

В писмо до президента, премиера и земеделския министър от Съюза на земеделските кооперации в Свищов изразяват тревога и загриженост  за състоянието на българското земеделие. Земеделците настояват за приемането на държавна стратегия за развитие на отрасъла.

Държавата да поеме отговорност за развитието на земеделието в следващите 10 години, настояват крайдунавските земеделски кооперации. Председателят на съюз „Дунав 2000“  Игнат Ангелов обясни:

Пшеницата има себестойност между 28 и 32 стотинки на килограм, а изкупната цена е на 25-26 стотинки. Колкото повече произвеждаме, повече губим.

В отвореното писмо се настоява за промени в Закона за кооперациите, в Закона за арендата и за приемането на  Кодекс за земята. Получен е отговор от президентството, в който се изразява подкрепа за разумна и балансирана държавна политика, даваща тласък на българското земеделие.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44