Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поход "По стъпките на четата на Таньо войвода" тръгва от Тутракан

Снимка: БГНЕС
От Тутракан тръгва традиционният поход "По стъпките на четата на Таньо войвода". Инициативата се провежда за 32-ри пореден път под патронажа на президента Румен Радев. 

Началото ще бъде дадено с паметна церемония и поднасяне на венци и цветя пред паметниците на Васил Левски, Панайот Хитов, генерал Суворов, генерал Пантелей Киселов в Тутракан.

По традиция ще бъдат пресъздадени събитията от преди 141 години, когато 28-те четници слизат на брега на Дунав при село Пожарево.

В тазгодишния 32-ри поход "По пътя на четата на Таньо войвода" ще участват над 400 ученици от цялата страна. И тази година проявата е съпътствана от преглед на строевата подготовка и маршовата песен и литературен конкурс. Походът ще приключи на 2-ри юни с възпоменателна церемония пред паметника на Таньо Стоянов в местността Керчан баир край поповското село Априлово, където войводата загива в битка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44