Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външният министър Екатерина Захариева е на посещение в Германия

Екатерина Захариева
Снимка: БГНЕС
Вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева е на двудневно официално посещение в Германия.

В Берлин първият дипломат на България ще се срещне с вицеканцлера и федерален министър на външните работи Зигмар ГабриелДвамата ще обсъдят предстоящото Българско председателство на Съвета на Евросъюза, отношенията с Русия и Турция и ситуацията в региона на Западните Балкани. 

Правосъдната реформа у нас ще бъде във фокуса на срещата на вицепремиера Захариева с федералния министър на правосъдието и защита на потребителите Хайко Маас.

Българското председателство и въпроси от европейския дневен ред, ще бъдат акцент и в разговорите с Кристоф Хойзген – външнополитически съветник на федералния канцлер Ангела Меркел и с Уве Корсепиус – съветник по европейските въпроси.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44