Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германски политици остро критикуват политиката на Тръмп

Зигмар Габриел

Германският министър на външните работи Зигмар Габриел, както и водещи политици от Социалдемократическата партия и Левицата призоваха Европа към съпротива на политиката на Доналд Тръмп. Късогледата политика на американския президент поставя под риск мира и сигурността в Европа, заяви той.

Който не противостои на политиката на Доналд Тръмп, става негов съучастник. Да ускоряваш промените в климата с намаляване на защитата на околната среда, да продаваш още оръжия в Близкия Изток и да решаваш религиозни конфликти по военен, а не по политически път поставя мира в Европа под заплаха. Това заявява германският външен министър Габриел в интервю за вестник „Франкфуртер Рундшау“. Към думите му сеприсъединиха идруги водещи левиполитици. Лидерът на социалдемократите и кандидат за канцер Мартин Шулц добави: Най-необходимото в този момент е да се опълчим срещу този човек, с всичко онова, което Европа представлява. Европа е най-добрата защита на демокрацията, икономиката и социалната държава, посочи още той.

Какво е бъдещето на ЕС тепърва ще бъде уточнявано в разговори с политици от общността. Една от първите, които ще имат възможността да споделят мнения с германския външен министър Зигмар Габриел, е българската му колега Екатерина Захариева, която ще разговаря днес вечерта с него в Берлин. Тема на разговора са предизвикателствата пред ЕС.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44