Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германия съдейства на България по време на Председателството на Съвета на ЕС

| обновено на 30.05.17 в 23:53
Снимка: БГНЕС

Германия ще съдейства на България с експертиза по време на Председателството на Съвета на Европейския съюз. Това стана ясно след среща в Берлин на външния министър Екатерина Захариева с вицеканцлера и федерален министър на външните работи Зигмар Габриел. Захариева е изтъкнала приноса на България за охраната на външните граници на Евросъюза, както и че влизането в Шенген ще позволи на страната ни да бъде още по-ефективна, съобщават от външното ведомство.

В рамките на официалната визита в Берлин утре министър Захариева ще разговаря с Кристоф Хойзген, съветник на канцлера Ангела Меркел по външнополитически въпроси, както и с Уве Корсепиус, съветник по европейски въпроси.

Във фейсбук министърът на външните работи написа, че България разчита Германия да продължи да подкрепя правосъдната ни реформа, както и да помогне за предстоящото в началото на идната година председателство на Европейския съюз.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44