Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на четири села от община Павликени протестират заради лош път

| обновено на 31.05.17 в 20:03

Повече от сто жители на четири села в общините Павликени и Свищов затвориха за кратко третокласния път между двата града, който не е ремонтиран повече от 40 години.

Проблемният участък е 12 километра – от разклона за село Патреш до края на село Караисен. Миналата година в началото на октомври в Караисен отново имаше протест за този път. Тогава 549 жители се обединиха в инициативен комитет и изпратиха подписка до тогавашния министър на регионалното развитие Лиляна Павлова с настояване държавата да ремонтира третокласния път, който минава през селището.

„Настояваме за спешен ремонт на целия път от Павликени до разклона на пътя София – Русе, защото по третокласните пътища не се движат хора трета ръка,“ заяви кметът на Павликени Емануил Манолов по време на протеста в село Караисен.

Срещу лошото състояние на пътя хората излязоха и преди 8 месеца. За това време от Общината са изпратили четири докладни, но Пътната агенция, резултат няма. Протестиращите настояват:

Искам Бойко Борисов да се огледа и да обърне внимание на републиканските пътища. Ами как ще мине през тези дупки един човек с инфаркт? Той докато стигне до Павликени ще почине човекът в това нещо. Някъде 70-те години не е пипан пътят. Кърпенето става на парче по най-долния начин.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44