Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Открито е производство по несъстоятелност на обувния завод "Абонданца" в Дупница

Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Кюстендил обяви в неплатежоспособност скандално известната италианска фирма за обувки "Абонданца" в Дупница и откри производство по несъстоятелност на дружеството.

Обвяването в неплатежоспособност на "Абонданца" е по иск в съда на дружество, на което тя дължи пари за доставки. Назначен е синдик във фирмата, която реално няма дейност от края на миналата година. Наложена и възбрана, и запор върху имуществото на "Абонданца", каквото, според коментари в Дупница, вече няма.

През март около 150 бивши шивачки на фирмата организираха серия протести заради неизплатени около 240 хил. лева за заплати. Инспекцията по труда в Кюстендил и е съставила 12 акта за нарушения на трудовото законодателство и по условията на труд за около 60 хил. лева. Наказателните постановления са влезли в сила, но не е известно дали ще бъдат платени.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44