Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима бивши депутати и настоящи членове на Нова република осъдиха Община Стара Загора

Снимка: БГНЕС

Бившите депутати и настоящи членове на Нова република Мартин Димитров, Методи Андреев и Петър Славов осъдиха Община Стара Загора. 

Причината – мълчаливият ѝ отказ да предостави информация за обществените поръчки и сключените договори за периода 2015-2017 година. 

Достъп до информация тримата са поискали в качеството си на депутати през февруари, обяви на пресконференция в Стара Загора Петър Славов. 

Петър Славов заяви, че много граждани са му подавали информация, свързана с обществените поръчки, но никой не го е направил писмено и с името си: 
Много малко се използва тази законова възможност за информиране на гражданите и за съжаление така и Общината подхожда, или поне по нашето дело подходи леко пренебрежително.
А мотивите им в съда са били, че това е едва ли не статистическа информация, която не представлява интерес за гражданите. Славов припомни, че като народни представители заедно с Методи Андреев и Мартин Димитров:
Бяхме осъдили Българска народна банка, когато отказаха да обявят заплатите на целия управителен съвет, начело с Искров, по време на фалита на КТБ. Бяхме осъдили КЗК за скрити бонуси.
Славов очаква Общината да изпълни решението на съда, а не да го обжалва.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44