Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Дупница започнаха да глобяват за бране на липов цвят

Снимка: БГНЕС

В Дупница наложиха първите глоби за бране на липов цвят от дървета на обществени места. В подобни случаи общинската наредба за опазване на зелената система предвижда санкция от 50 до 5 000 лева.

Липовият цвят е иззет и ще бъде предоставен на детските градини за ползване в зимния сезон.

Със заповед на кмета на Дупница инж. Методи Чимев забраната за брането на липов цвят и увреждането на декоративната растителност в зоните за обществено ползване на територията на общината важи  до приключване на цъфтежа през юли.

Миналата година общината в Дупница е издала 15 акта на нарушители, основно роми.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов също забрани със специална заповед брането на липов цвят в областния град. Имало е и идея да се забрани и брането на боровинки по Осоговския Балкан през лятото, за да ги опазят от късане и увреждане, разказаха общинари.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44