Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Газпром" ще развива мрежата за преноса на газ по правилата на Евросъюза, пише "24 часа". "Теменужка Петкова преговаря с Алексей Милер за руския газ - шефът на "Газпром" разказва за "Турски поток", а министърът ни - за хъб "Балкан",  четем на страниците на "Стандарт". 
И мъжете, и жените в България ще се пенсионират на 65 години през 2037 година. Това показват дългосрочните изчисления на НОИ, информира "Телеграф", като уточнява, че "вдигат по-бързо стажа на военни и балерини".
Порои отнесоха улици, а къщи и дворове са под вода, пише "24 часа", който публикува и снимка от Шумен, където паднаха 60 л /кв.м дъжд при норма за целия юни 75 литра. Бури през час в половин България. Идват нови порои и градушки в западната и централна част на страната, предупреждава "Стандарт". Температурата падна с 10 градуса - бури се очакват през следващата седмица, допълва "ТелеграФ".  
Морето цъфна в странно синьо. Явлението е засечено край Царево, промени има и около Поморие, констартира вестник "Труд". "Вероятно причина е цъфтенето на водорасли", посочва за изданието Тонка Атанасова - директор на Бургаската екоинспекция . Сега Черно море цъфти за първи път в синьо, категорични са местни жители пред "Труд". 
Криза в Розовата долина - много рози, малко берачи и ниски цени, алармира "24 часа". Дестилериите заринати с цвят и не смогват да преработват високите добиви, допълва изданието. На страниците на вестника четем и за "възраждане" на отглеждането на биорози в Панагюрище.
Средновековието се настани в Плиска, информира вестник "Стандарт". Първата българска столица посрещна воини с бляскави доспехи, мечове и щитове, както и бойни коне в рамките на "Дни на предците" -  това е ежегодният събор-фестивал на средновековния бит и култура, уточнява изданието. 
Носят мощи на апостоли в румънската църква в София, четем във вестник "Телеграф".  Заедно с мощите на Св. Епиктет и Астион - първите мъченици от Добруджа, ще пристигне и епископът на Констанца Теодосий, за да присъства на литургия в църквата "Света троица", която ще отслужи партиарх Неофит, допълва ежедневникът.
Засякоха гравитационни вълни на 3 млрд. години след сливане на две масивни черни дупки, информира "Труд". Това е още един факт в подкрепа на Общата теория на относителността на Алберт Айнщайн от 1915 г., допълва вестникът. Изданието разказва и за очакваното отцепване на гигантски айсберг от Антрактида с размерите на щата Делауеър.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44