Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР стартира нова акция за спиране на войната по пътищата

Снимка: БГНЕС


Продължава работата по изясняване на обстоятелствата около катастрофиралия микробус с мигранти на магистрала "Тракия", при който загинаха 10 души, включително и 16-годишният шофьор. В „Неделя 150“ директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски коментира, че вероятно става дума за нелегален трафик на чужденци:

Оперативно - издирвателните служби работят, за да проверим цялостното движение на този автомобил на това момче, от всички свързани с него лица, каква е самата организация… В момента сме установили, че лицето, което е шофирало въпросния микробус, е криминално проявено. В началото на годината е регистриран за кражби.

Той коментира и случилото се в Лондон, като поясни, че у нас създаденият щаб, ръководен от министъра на вътрешните работи, и в който участват всички охранителни служби, заседава всяка седмица като анализира ситуацията и се докладва всяка налична информация, ако е постъпила:

След последното заседание степента е определена на „жълта“, нивото на заплаха е най-ниската степен. Това не е еднократен акт, това е процес в който се комуникира ежедневно с колегите от останалите специални служби, където ако постъпи сигнал, трябва да се вземат някакви решения за действия. Полицейските звена имат планове и готовност за реакция.

По отношение на акциите на МВР за спиране на войната по пътищата, главен комисар Терзийски каза, че от утре стартира нова акция за употреба на алкохол и за неправоспособност. Той посочи какви са резултати от акциите, които се провеждат от началото на годината:

2 хиляди 284 ПТП-та, загинали са 219 души, а 2 хиляди и 800 са ранени. Като данни, в сравнение на същия период на 2016 година, те са по-малко.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44