Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хиляди туристи се стекоха в Казанлък за кулминацията на Празника на розата

Снимка: Венелина Попова - кор. БНР в Стара Загора

В Казанлък днес беше кулминацията на Празника на розата. Хиляди туристи от няколко континента бяха гости на събитието, а стотици навлязоха в розовите масиви край Крън.  Те наблюдаваха и ритуали, свързани с розобера и производството на розово масло. Сред официалните гости на фестивала бяха министрите Лиляна Павлова и Боил Банов.

Със средства от Норвежката програма се социализира средата в Долината на тракийските царе.Министерството е увеличило средствата за теренни проучвания, реставрация и консервация от 1 на 2 милиона лева за тази година :

Имаме нов етапа на Норвежката програма, който до края на годината ще сключим, заяви министър Боил Банов.

И тази година най-многобройни бяха гостите от Япония. Някои от тях се хванаха и на българско хоро. Легендарният музикант Джон Лоутън снимаше ритуала за своя филм за Казанлък. Пред кореспондена ва БНР той обясни защо е избрал града на розите: 

Защото градът е прекрасен, има традиции. Аз обичам това място, градът и хората са велики, отговори бившата звезда на „Юрая Хийп“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44