Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наркозависим отива на съд за убийството на възрастни роми в Пазарджик през ноември

Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе в съда обвинителния акт срещу 31-годишния Иван Николов, който през ноември миналата година уби двама възрастни роми  по расистки подбуди. 

Според обвинителния акт, убийството е извършено по особено жесток и мъчителен за жертвите начин.

Инцидентът стана в нощта преди президентските избори. Преди това, 31-годишният мъж слушал песни на Слави Трифонов, които, според показанията му, го вдъхновили  да  убива роми. Той влязъл в къщата на възрастното семейство и нанесъл множество прободни рани с нож на 70-годишните съпрузи, а след това изнесъл труповете им на улицата, за да бъдат забелязани.

До съседния блок, в който живее, Николов умишлено оставил кървави следи, за да бъде открит. След като полицията не го потърсила, сутринта той стрелял с въздушна пушка и ранил две жени от ромския квартал. Едва тогава е задържан.

Според съдебно-психиатричната експертиза, Николов може да отговаря за действията си. Той е криминално проявен и наркозависим.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44