Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 200 дървета са изсечени незаконно в района на дупнишкото село Бистрица

Снимка: БГНЕС

Над 200 дървета бял бор са изсечени незаконно в района на дупнишкото село Бистрица. Нарушителите засега са неизвестни.

От Югозападното държавно предприятие е разпоредено районът, където е установена незаконната сеч, да е под денонощна охрана - по график там дежурят екипи на шест горски стопанства от Югозападна България. Потърсено е съдействието и на жандармерията - засега обаче на място жандармерия не е изпратена.

Сечта при село Бистрица е била констатирана още на 1 юни. Вандалската сеч е концентрирана на едно място, в два съседни подотдела, като повалената дървесина не е разкроена и не е извозена. Това доказва, че дръзкото посегателство е тенденциозно и умишлено. Впоследствие боровете са разфасовани и транспортирани в двора на стопанството.

Работата по установяване на извършителите на вандалската сеч продължава.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44