Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 500 руснаци, живеещи в България, се събират във Велико Търново на Национална среща

Велико Търново

Около 500 руски граждани, които от години живеят в България, се събират във Велико Търново на Национална среща на съотечествениците. На събора се очаква да присъства и руският посланик Анатолий Макаров

Целта на събора е популяризиране на руския език и култура, а поводът е Денят на Русия, който се чества на 12 юни. Националната среща на руските граждани се провежда за 17-и път. Ще бъдат връчени призовете "Съотечественик на годината“ в различни категории на руски и български граждани.

Срещата е в музикално-драматичния театър във Велико Търново и се организира от местния руски клуб "Заедно“, федерация "Съюз на съотечествениците“ с подкрепата на руското посолство.

В България живеят повече от 300 хиляди руснаци.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44