Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руският посланик: Българо-руската комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество загуби динамиката на своята работа

Снимка: БГНЕС

Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество загуби динамиката на своята работа. Това коментира във Велико Търново посланикът на Руската федерация у нас Анатолий Макаров, който откри годишната среща на руските граждани, пребиваващи в България. Той посочи, че е обсъдил преди дни с премиера Бойко Борисов проблема със забавената работа на междуправителствената комисия.

Това е основният инструмент на нашето търговско-икономическо взаимодействие между Русия и България, посочи посланик Анатолий Макаров.
 

Очаква се работата на двустранната комисия да се активизира с назначаването на енергийния министър Теменужка Петкова за неин председател от българска страна. През септември ще се проведе заседанието на работната група по енергетика, посочи посланик Макаров. 

През миналата година у нас са почивали 600 000 руски туристи, а през тази се очаква ръст от 40 процента, заяви дипломатът.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44