Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медици от Кюстендил дават курбан за здраве

Курбан за здраве организираха медиците от Спешния център в Кюстендил и 6-те му филиала в региона за втора поредна година. Срещата е в местността  Елешница под Рилския манастир.

Курбанът е за здравето на всички работещи - около 220 души и  за здраве на пациентите и обслужваните от "Бърза помощ", срещу инциденти, както и срещу смъртни и нещастни случаи, тъй като в последните години имало починали фелдшери, шофьор на линейка и др. Само преди месец линейка на спешното в Кюстендил удари стадо от 12 коня, изскочили на пътя за София при с. Ябълково. Ударен кон загина на място, а линейката понесе сериозни щети. Произшествието станало около 4,30 ч. сутринта, а водачът се е движел с пуснати светлинни и звукови сигнали на линейката. Той ще трябва да заплати около 220 лева - част от щетите.

На курбана в планината са само свободните от дежуство екипи.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44