Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български шофьор на ТИР е ранен при тежка катастрофа в Италия

| обновено на 12.06.17 в 17:06
Снимка: БГНЕС

Шофьорът на българския камион, катастрофирал по обед в Италия, е с обгаряния и откаран в болницата на Чезена. Водачът на другия тежкотоварен автомобил, участвал в катастрофата, е загинал на място. По данни на полицията, той е хърватски гражданин. Причините за катастрофата се изясняват. Произшествието е станало на автомагистрала А14 и блокира движението часове наред в посока от и към Болоня.

Двата тежкотоварни камиона са се блъснали един в друг, в резултат на това са се обърнали, единият от тях напречно на пътното платно. Вследствие на удара двата камиона са се самозапалили. Въпреки намесата на пожарникарите, огънят е бил загасен трудно заради товара от хартия и желязо. Двата камиона са изгорели напълно.

Очевидци, спрели зад горящите камиони, успели да помогнат на българския шофьор, докато за хърватския му колега това е било невъзможно, притиснат в обхванатата от пламъците кабина.

Катастрофата е станала между изходите за град Имола и Равена. Трафикът бе блокиран и в двете посоки, където се образуваха задръствания от над 10 км. Движението за над 7 часа бе сложно заради отклоненията извън засегнатия участък от магистралата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44