Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Взривно устройство избухна тази нощ пред британска военновъздушна база в Кипър

Снимка: in-cyprus.com

Взривно устройство избухна тази нощ пред входа на една от двете суверенни британски военновъздушни бази в Кипър. При експлозията леко е ранен един полицай.

Взривното устройство е избухнало малко след 3 ч. тази нощ пред входа на британската военновъздушна база в Декелия, в източната част на острова. Камерите за видеонаблюдение са записали как мотоциклетист се е приближил до полицейския участък на военната база и е хвърлил граната. При последвалата експлозия леко е ранен, с повърхностни наранявания, полицейският служител от охранителния пост, нанесени са незначителни материални щети на сградата.

Районът около военновъздушната база е отцепен заради започналото разследване. Полицията издирва нападателя, но мъжът е бил с каска, което прави разпознаването му трудно, а се предполага, че използваният за атаката мотоциклет най-вероятно е бил откраднат.

По първоначална информация от британската база инцидентът се разглежда като криминален случай, а не като терористична атака.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44