Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пазарджишкият съд определи 2 години и 4 месеца условна присъда за таксиметровия шофьор, убил на пътя мъж

Снимка: БГНЕС

Пазарджишкият окръжен съд определи 2 години и 4 месеца условна присъда за таксиметровия шофьор  Михаил Михайлов, който преди година уби на пътя мъж от Костандово.

Инцидентът стана през юли миналата година на входа към Велинград. Таксиметровият шофьор от Пазарджик превозвал трима пътници. Непосредствено пред него се движил друг автомобил, от който в един момент започнал да излиза пушек. Съответно водачът на авариралата кола намалил и спрял. 

За да избегнат задушаването, пътниците от подпалената кола излезли навън. В този момент таксито направило опит да изпревари и смъртоносно ударило Емил Еманов от Костандово, като шофьорът не е направил опит да помогне. Пострадалият мъж е починал половин час след удара от тежка черепно-мозъчна травма. 


Според окръжния прокурор на Пазарджик Васил Малинов, Михаил Михайлов грубо е нарушил Закона за пътищата и неправилната му преценка е отнела човешки живот. Подсъдимият призна вината си и поиска съкратено съдебно следствие.  

Освен условната присъда, Михайлов се лишава и от правото да шофира в срок от три години.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44