Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младен Иванич: Туризмът е най-евтиният начин да си сътрудничим

Младен Иванич
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Постигането на споразумения за сътрудничество в областта на културата и икономиката е сред приоритетите на визитата на председателя на Председателството на Босна и Херцеговина Младен Иванич. Това сподели той във Велико Търново, където с водената от него делегация се поклони пред гроба на уважавания от сърбите Свети Сава в църквата "Свети 40 мъченици“. 

Първият и най-евтин начин да си сътрудничим е чрез туризма. И за това съм тук, опитвайки се да кажа - да, има шанс, нека да си сътрудничим. 

100 милиона евро е годишният стокооборот между България и Босна и Херцеговина, който, по думите на Младен Иванич, е недостатъчен. Във Велико Търново той отново посочи, че двете държави трябва да инвестират в подобряване на инфраструктурните връзки между тях.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44