Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бивши депутати от ДБГ очакват референдумът за "Бедечка“ да бъде обявен за незаконен

Найден Зеленогорски
Снимка: БГНЕС

От политическа партия „Движение България на гражданите“ очакват местният референдум в Стара Загора за съдбата на парк „Бедечка“ да бъде обявен от съда за незаконен. Това заявиха пред журналисти Димитър Делчев, Димитър Танев и Найден Зеленогорски.

Като депутати от предишния парламент те се опитаха да наложат мораториум върху строителството в парка и сезираха главния прокурор за незаконния въпрос на референдума.

Срещу референдума има заведено дело в Административния съд в Стара Загора. Мнението на Районната прокуратура е, че решението на Общинския съвет за провеждането на референдум е взето при липса на законови основания, а изпълнението на едно недействително решение ще доведе до нецелево изразходване на средства, което може да се оцени като щета за общинския бюджет.

Димитър Танев е категоричен: 

Не се позволява въпроси за референдум да касаят бюджета. Законът казва много правилно - за местни данъци и такси и общинския бюджет не може да има референдум, защото ти подписваш празен чек

И Административният съд в Стара Загора, и ВАС ще се произнесат за законността на референдума след провеждането му.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44