Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милион и двеста хиляди ще са необходими за изграждането на нов мост във Велико Търново

Снимка: БГНЕС
Близо 1 милион и 200 хиляди лева ще струва изграждането на нов мост, който да поеме трафика през Западната промишлена зона във Велико Търново.
Старият мост, който е на повече от 100 години, е затворен.

Общината ще поиска пари за съоръжението от Министерския съвет.
В края на февруари тази година част от моста при село Шемшево пропадна, което направи невъзможен прекия достъп до четири великотърновски села и затрудни движението в Западната промишлена зона на града.
Експертните оценки показват, че е по-добре да бъде изграден нов мост. Направен е работен проект, проведени са съгласувателните процедури, каза заместник-кметът на Велико Търново по сигурността проф. Георги Камарашев.

Уговорките са, че нашето искане ще бъде едно от първите, което ще влезе в комисията и ще бъде одобрено, най-вероятно, за финансиране. Реалистичен срок за изграждане на съоръжението е следващата година по това време.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44