Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановена е работата на летището в Брюксел, има закъснения на полетите

| обновено на 15.06.17 в 12:47
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Управата на летище Завентем в Брюксел предупреждава за закъснения на полетите днес, след като тази сутрин токов удар спря системите на терминала. Временно стотици пътници бяха блокирани, докато повредата бъде отстранена. Властите уточниха, че става дума за авария, а не за терористичен акт. Към момента ситуацията на летището е нормална.

Пристигащите пътници на летище Завентем няма да имат проблеми през деня, обяси операторът на аеропорта. Заминаващите обаче трябва да очакват закъснения заради техническа повреда, която най-много е увредила машините за контрол и товар на багажи.

Според разписанието поне половината излитащи самолети от Брюксел до ранния следобед имат забавяне.

Към 4.00 часа българско време токов удар блокира системите на терминала за заминаващи и остави стотици пътници блокирани извън сградата, тъй като климатиците спряха да работят и полицията затвори входовете. Два часа по-късно повредата беше отстранена.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Няма отменени полети от и за Брюксел, заявиха от летище София

Няма отменени или закъсняващи полети от и за летището в Брюксел, съобщиха за "Хоризонт" от аерогара София. Оттам уточниха, че сутрешният полет към белгийската столица е бил изпълнен. Международното летище в Брюксел беше блокирано за няколко часа тази..

публикувано на 15.06.17 в 10:47
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44