Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видеонаблюдение за над 400 000 лева следи обществените сгради и най-невралгичните места в Стражица

Снимка: интернет

Видеокамери следят входно-изходните точки на град Стражица. С 405 000 лева от общинския бюджет се прави видеонаблюдение на обществените сгради и най-невралгичните места в града.

Сигналът от видеонаблюдението на входно-изходните точки на Стражица се предава в двата центъра за обработка на информацията в районното полицейско управление и в Общината.

Продължава работата по инсталиране на камерите на пътните кръстовища, на жп гарата и градския пазар. Тази година с видеонаблюдение ще бъдат здравният център в Стражица, детските градини и двете средни училища. Проектът приключва догодина с включване на други обществени сгради и градския стадион, с което под видеонаблюдение ще бъде целият град. От кметската управа обмислят на следващ етап камери да бъдат монтирани и по селата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44