Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проектна готовност за изграждане на втората половина от водния цикъл в Попово декларира Общината

Снимка: Радио Шумен

Община Попово има проектна готовност за изграждане на втората половина от водния цикъл в града.

След провеждането на регионална среща по проблемите на ВиК асоциациите, областният управител на Търговище Митко Стайков каза, че предстоят спешни преговори с общините Попово и Опака за присъединяването им към организацията в Търговище. Кметът на община Попово Людмил Веселинов е на друго мнение.

Ние работим с водоснабдителна система „Дунав“ в Разград отдавна. Тези връзки са изградени. То е държавно дружество, което обслужва територията на Попово и Опака. Нямаме причини и мотиви да сме недоволни от тях.

От началото на следващия месец специални комисии трябва да започнат описването на ВиК активите -  публична държавна собственост, а водните асоциации все още не са създадени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44