Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Второто издание на спортния празник „Татко и аз“ ще се проведе в комплекс „Спортна София“

Всяка трета неделя на месец юни отбелязваме Международния ден на бащата. По този повод след два дни, на 18 юни в комплекс „Спортна София“ в парк „Възраждане“ фондация „Бащинство“ организира второто издание на спортния празник „Татко и аз“. Целта на тази инициатива е деца и техните бащи да прекарат времето си заедно и заедно с това да се запознаят с повече от 10 вида спортове.

Сред спортовете, с които ще могат да се запознаят децата и техните родители тази неделя, са: хокей на трева, фехтовка, таекуондо, волейбол, петанк, тенис на корт, тенис на маса, джитбол и други. Естествено за децата, които се представят най-добре ще има и награди. Борис Колев, който е председател на фондация „Бащинство", които са организатори на този спортен празник, обясни, че миналата година в инициативата „Татко и аз“ са се включили няколко стотин деца и че сега очаква бройката да бъде още по-голяма. По думите няма никакво ограничение за децата или бащите, които искат да се включат.
 
Председателят на фондация „Бащинство“ Борис Колев обясни още, че намеренията им са спортният празник „Татко и аз“ да стане традиция.

Повече подробности за предстоящия спортен празник „Татко и аз“ - чуйте от репортажа на Ивайло Николов.

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.