Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остри реакции от Куба и латиноамериканските й съюзници срещу Тръмп

Николас Мадуро
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Остри реакции от Куба и латиноамериканските й съюзници предизвика обявената снощи от Доналд Тръмп отмяна на затоплянето в отношенията на Съединените щати с карибския Остров на свободата.

По държавната телевизия в Хавана беше обявено, че с възстановянането на ембаргото Тръмп не е в състояние да дестабилизира кубинската революция! А официозът "Гранма" нарече "връщане към империалистическата риторика" изявлението му от Маями, че Съединените щати нямало да мълчат пред комунистическото потисничество.

Венецуелският президент Николас Мадуро обвини Тръмп, че откакто е влязъл в Белия дом, сее раздор по целия свят:

На какви интереси служи Доналд Тръмп? Той търси само дестабилизация, където и да отиде. Оставя зад себе си хаос и война. Не беше ли именно Доналд Тръмп, който обещаваше предизборно да се посвети на вътрешните работи на Съединените щати? На безработицата, бедността и мизерията? И да не се меси в чуждите работи, причинявайки нови войни?




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44