Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екоинспекцията във Велико Търново проверява пунктовете за изкупуване на охлюви и билки

Снимка: pphelix.com

Регионалната екологична инспекция във Велико Търново започна проверки на пунктовете за изкупуване на охлюви и билки. 65 пункта в региона имат право да приемат охлюви срещу заплащане. Подробностите от кореспондента ни Здравка Маслянкова:

При проверките на първите десетина пункта за изкупуване на охлюви не са открити нарушения. Екоинспекторите следят дали базите имат разрешително за дейността, проверява се дали са оборудвани с кантари, калибровъчно сито за пресяване на маломерните охлюви, както и условията, при които се съхраняват предадените наличности. 

Лозов и градински охлюв се изкупуват до 30 юни. В област Велико Търново работят 65 пункта, като една трета от тях са в община Лясковец. Изкупната цена тази година е 40 стотинки за килограм.   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44