Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътят от Трекляно до село Косово - единствената връзка със съседната община Трън, вече е ремонтиран

Снимка: архив

Приключи ремонтът на 9-километровия път от Трекляно до село Косово, съобщиха от общината. Третокласният път е единствената връзка със съседната община Трън. 

Ремонтът е започнал още през зимата с отпуснати около 900 хиляди лева преходен остатък от Бюджета. Екипите, работили и на сняг  зимата, и при обилните дъждове през пролетта, са положили близо 3 хиляди тона материали. 

Въпреки ограничените си бюджетни средства -финансовата рамка тази година е 1 милион и 300 хиляди лева, най-малката община в България - Трекляно планира ремонт и на 3 километрова, единствена улица от центъра на селото до Тодорова махала, която не е ремонтирана от десетилетия. За ремонта на отсечката са предвидени 150 хиляди лева от капиталовите разходи за 2017 година. 

Трекляно е единствената от деветте общини в региона, която прави по-сериозен ремонт на пътната и уличната мрежа, отбелязват специалисти.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44