Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Страните-членки на ЕС ще осъдят оттеглянето на САЩ от Парижкото споразумение за климата

Очаква се в свое заключение 28-те правителства на Европейския съюз единодушно да изразят разочарованието си от оттеглянето на Съединените щати от Парижкото споразумение за борба с климатичните промени. Въпросът ще бъде обсъден от министрите на околната среда в Люксембург. Те ще продължат и преговорите по двете законодателни предложения за намаляване на емисиите на парникови газове в сектори, които не са обхванати от схемата за търговия с емисии. 

Строителството, транспортът, отпадъците, земеделието и горите засягат голяма част от вредните емисии на Европа. В Париж беше поет ангажимент за намаляване на газовете от тези сектори на 30% до 2030 г. спрямо нивата от 2005 г. Все още не е приета схемата, която определя коя държава с колко трябва да съкрати замърсяването си.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44