Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Собствениците на земи в "Бедечка" ще се обезщетяват с държавни имоти

| обновено на 19.06.17 в 17:30
Снимка: БГНЕС
Бъдещето на парк "Бедечка" е било обсъдено на среща между премиера Бойко Борисов и кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Решено е да продължи процедурата за промяна на Общия устройствен план на града, за да може паркът да се запази. Собствениците на земи ще бъдат обезщетени с равностойни терени – общинска или държавна собственост.

Единствената законова процедура, която позволява запазването на парка, е след промяната на Общия устройствен план да се отчуждят имотите в границите му, а на собствениците им да бъдат предложени равностойни терени след оценка на всеки един имот. И единственото алтернативно решение, твърди кметът, без да се харчат средства от общинския бюджет. От областната управа вече са предложили списък с имоти с отпаднало предназначение, предимно собственост на Министерството на отбраната.

Областният управител Гергана Микова коментира на специалната пресконференция, че избраният вариант устройва всички страни и не ощетява никого. В ранния следобед кметът е провел първата си среща със собствениците на земи. Терените, които ще им бъдат предложени, са в рамките на града, имат изградена инфраструктура и позволяват строителство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44