Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великобритания прие работната програма на ЕС за Брекзит

Снимка: EПА/БГНЕС / Снимка: ЕПА/БГНЕС

Великобритания се съгласи с работната програма на ЕС за приоритетите, по които да се преговаря в рамките на Брекзит. Това стана ясно от двамата главни преговарящи Мишел Барние и Дейвид Дейвис след първата им официална среща. Обща цел ще бъде възможно най-бързо да се постигне договорка за статута на живеещите от двете страни на Ла Манша граждани, за финансовите ангажименти и запазването на свободното движение през границата с Ирландия. Преговорите ще се водят по 1 седмица всеки месец. Лидерите на 27-те страни от ЕС ще решат, дали е постигнат достатъчен напредък, за да се започне втората фаза на разговори за бъдещо търговско споразумение с Обединеното кралство след излизането му от съюза.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44