Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тризнаци станаха талисмани на Дупница

Снимка: БГНЕС

За първи път от 60 години в Дупница се радват на тризнаци – две момичета и едно момче. Айс, Мей и Фюриън Капитански са родени в Лондон, но са граждани на Дупница и вече са им връчени актовете за раждане.

Трите бебета се родили на празника свети Мина на 11-и ноември миналата година. Едното от тях тежало 917 грама, другите две по 1 килограм и 600 грама.

От общинската управа ги обявиха за талисмани на Дупница. Заради ангажименти с футболния си отбор в школата на английския елитен тим "Брайтън" бащата на тримата малчугани Иван Капитански, който е бивш треньор в "Марек", не успял да пристигне.

Тризнаците ще бъдат кръстени на 2 юли в кюстендилския храм "Св. Мина".

Причината да бъде избран този храм е, че Айс, Мей и Фюриън се появиха на бял свят именно на този празник.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44