Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Необичайна акция на екоинспектори и пътни полицаи на АМ "Тракия"

Снимка: Личен архив на Людмил Караиванов

Необичайна акция на АМ "Тракия". Екоинспектори от Пазарджик и служители на Пътната полиция спасиха ранен щъркел, заседнал между мантинелите на 89-и километър.

Според очевидци птицата е била ранена от преминаващ ТИР. От удара щъркелът е заседнал между двете мантинели и въпреки опитите не е успял да се освободи. Шофьори сигнализирали на телефон 112. Екипи на Пазарджишката екоинспекция и служители на "Пътна полиция" веднага пристигнали на място. За да достигнат до птицата, полицаите са регулирали движението. При огледа се оказало, че щъркелът е със счупено крило. След оказване на първа помощ птицата е транспортирана за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44