Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриел пред ЕП: Защитата на здравната система от кибератаките е приоритет

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският кандидат за европейски комисар Мария Габриел призова Европейския парламент да не губи време за гласуването на редица законодателни предложения за цифровия единен пазар.

Държа на качествената журналистика като противовес на фалшивите новини, заяви Габриел при изслушването си в Европарламента. Самите интернет компании трябва да проявят инициатива. Феноменът не е нов, но се промени скоростта на разпространение на тази пропаганда. Габриел обеща координация на различните законодателни текстове в тази насока.

Българката се ангажира с действия срещу кибератаките.

Ключовата инфраструктура в секторите "Здравеопазване" и "Транспорт" трябва да бъде сред първите защитени, каза Мария Габриел.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44