Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синдикатите в "Мини Марица-изток" заплашват със стачка, ако не бъде прегласуван еврорегламент за горивните инсталации

„Марица-изток“
Снимка: БГНЕС
Синдикатите в "Мини Марица-изток" заплашват със стачка, ако България не поиска промяна на новия европейски екорегламент за големите горивни инсталации.
В декларация синдикатите искат страната ни да се присъедини към други членки от ЕС, които настояват документът да бъде прегласуван.
 
В декларацията синдикатите заявяват, че са притеснени от неглижиране на проблемите на енергетиката, възникнали след решението на Европейската комисия за приемането на референтния документ и настояват правителството да се противопоставя аргументирано по процедурата на вземане на решението и по заложените в него неизпълними параметри.
Вместо това, досега се говори единствено за дерогация, която не решава проблемите, а само ги отлага:
Дори сме готови за стачни действия за защита на работните ни места, заяви за "Хоризонт" Генчо Генчев, лидер на "Подкрепа" в дружеството.

Синдикатите ще чакат до 28-и юли, когато е последният срок България да излезе с официална позиция и да се присъедини към държавите, които искат прегласуване на регламента.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44