Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Туск изрази оптимизъм за състоянието на ЕС поради победата на проевропейски сили на изборите

Снимка: ЕПА/БГНЕС / Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на Европейският Съвет Доналд Туск изрази оптимизъм за състоянието на Евросъюза поради победата на проевропейски сили на изборите в редица страни-членки. Туск направи изявление преди началото на 80-тата по ред лидерска среща на ЕС в Брюксел:


Никога досега не съм имал толкова силна увереност, че нещата се движат в правилната посока. Повишава се европейската подкрепа на обещственото мнение според проучванията. Антиевропейските партии загубиха изборите, а победита политици, които на 100% подкрепят ЕС. От България и Австрия, до Холандия и разбира се – Франция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44