Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима безработни се конкурират за едно работно място във Велико Търново, сочи статистиката

Снимка: Катя Чорова

До 3 процента е паднала безработицата във Велико Търново, което създава проблеми на работодателите да намерят нужните им кадри за свободните 715 работни места.

70 процента от тях са в производствения сектор, като разминаването между предлагането и търсенето е сериозно, посочи Обрешко Нечев  директор на Бюрото по труда във Велико Търново:
Работодателите търсят лица с точно определена квалификация, със знания, с умения в даденото професионално направление. Такива лица няма регистрирани при нас. 

Отчита се малък натиск върху пазара на труда във Велико Търново. За едно работно място се конкурират само 3 безработни. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44