Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Македония бившите управляващи от ВМРО-ДПMНЕ за пореден път атакуваха Заев заради разговорите в София

Свърши времето на изолация на Македония, идва време на сътрудничество и добросъседство, заяви в отговор управляващата партия СДСМ

Снимка: БТА

Разпродажба на национални интереси - така доскорошните дългогодишни управляващи в Македония от ВМРО-ДПМНЕ наричат в поредната си декларация обявеното по време на посещението на новия премиер Зоран Заев в София предстоящо подписване на договор за добросъседство с България.

От партията на Никола Груевски недоволстват, че вече три дни Заев си мълчал и не съобщавал за какво се е договорил в София, като обвиняват премиера, че не се е допитал до македонските граждани. ВМРО-ДПМНЕ се питат дали чрез промени в учебниците по история не се цели да е да бъдат отречени македонският език, култура и история.

Социалдемократическият съюз на Заев отвърна също с декларация: Свърши времето на изолация и конфликти с демократичния цивилизован свят, в които ВМРО-ДПМНЕ държеше Македония цели 11 години, се казва в декларацията и наред с това се изтъкват ползите за Македония от сътрудничеството, приятелството и добросъседството на Балканите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44