Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руски опозиционен лидер без право да се кандидатира в президентските избори

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руския опозиционер Алексей Навални не може да се кандидатира в президентските избори, защото има наказателна присъда за криминално престъпление. Това обяви Централната избирателна комисия на Русия.

Видният борец срещу корупцията и противник на Кремъл беше признат за виновен през февруари по дело за незаконно присвояване и осъден на 5 години затвор условно. Навални твърди, че делото е било скалъпено, за да му попречи да се кандидатира.

Изборите за президент на Русия се очаква да се проведат през март 2018 година. Владимир Путин още не е казал категорично дали ще се кандидатира за нов мандат.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44