Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Офелия Кънева: Случаите на агресия при деца не бива да бъдат укривани

Снимка: БГНЕС

Случаите на агресия при деца да не бъдат укривани, призова председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева. Във Велико Търново тя участва в Детския консултативен съвет към агенцията.

С представители на четири министерства на Висшия адвокатски съвет децата обсъждат теми, свързани с гарантиране на гражданските права и отговорности на младите хора, както и предотвратяването на агресията в училище. Офелия Кънева заяви:

Агресията битува ръста на личността у нашите деца. Ние не трябва да укриваме.

Предстоят промени в Националния план за работа срещу насилието над деца, посочи заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова.

Съветът на децата ще планира инициативите си за ваканцията и за продължаване на кампаниите "Деца помагат на деца" и "Панаир на професиите".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44