Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шефът на Спешното в Добрич подаде оставка заради заплахи за насилие от граждани

Снимка: БНР
Шефът на Спешното отделение към Многопрофилната болница в Добрич подаде оставка. Причините за неговото напускане са зачестилите случаи на заплахи и насилие от страна на гражданите към екипите на спешната помощ. Д-р Бисер Ботев е реаниматор и от 7 години оглавява Спешното отделение в областната болница в града.

По думите му, оставката му ще се отрази зле на дейността в болницата, тъй като той е работил и като специалист в отделението по реанимация.

Инцидент, при който млад мъж напада екипа на спешната помощ миналата седмица, затвърждава мнението му да напусне:

Агресията е непрекъснато. Да кажем, че при този случай имаме един контакт. Непрекъснато ни заплашват, обиждат. Този инцидент допълнително ме убеждава, че не трябва да продължавам да работя на такова място и при такива условия
.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44