Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратура започна разследване на влаковия инцидент в Горна Оряховица

Снимка: Биляна Борисова

Районната прокуратура в Горна Оряховица започна разследване на инцидента със запалилия се в неделя на гарата Горна Оряховица дизелов локомотив, при който пострадаха двамата машинисти. Те са с 10-15 % изгаряния и им предстоят операции. 

Прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу виновно длъжностно лице за причиняване на средна телесна повреда на повече от един човек поради немарливо изпълнение на занятие. Назначена е комплексна пожаро-техническа експертиза. Проверка за инцидента започва и Инспекцията по труда.

До момента е изяснено, че не взривната вълна или огънят от запалилия се локомотив са причинили тежките изгаряния на машинистите. Железничарите са пострадали от изригнало горещо масло от двигателя на машината.

Инцидентът стана в неделя следобед, когато локомотивът е изчаквал ред за дезинфекция в мивка на железниците. Пострадалите машинисти са в клиниката по изгаряния към болница „Пирогов“ в София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Пострадалите машинисти на гарата в Горна Оряховица са в стабилно състояние

Стабилно е състоянието на двамата машинисти, които пострадаха при инцидента на жп гара Горна Оряховица вчера. Това съобщиха от пресцентъра на "Пирогов", където снощи бяха приети двамата мъже. Те имат изгаряния между 10 и 15%, около главата и горните..

обновено на 26.06.17 в 08:45

Дизелов локомотив се запали на гарата в Горна Оряховица

Дизелов локомотив на "Товарни превози" се запали около 17,00 часа на жп гара Горна Оряховица. Инцидентът е станал на 13-и коловоз на пътническата гара, когато локомотивът е извършвал маневра, разказаха железничари. Пожарът вече е загасен. Няма опасност за..

обновено на 25.06.17 в 19:37
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44