Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВиК - Пазарджик може да въведе режим на водата за 15 села

Има опасност от въвеждането на режим на водата в 15 села в област Пазарджик. Причината е рязкото покачване на потреблението и изпразване на напорните резервоари.

Най-застрашени от воден лежим са селата в планинските и хълмистите части на региона. При изпразването на напорните резервоари помпите не могат да задоволят нарасналата консумация на вода. В село Црънча, където нормалната консумация е 5 литра в секунда, от началото на лятото, в късните вечерни часове и рано сутрин, се достига до 20 литра в секунда при дебит - 11 л/с. От ВиК - дружеството предполагат, че водата се ползва за поливане. Ако тази тенденция се запази, то в 15 села водата ще се спира вечер. Този режим може да засегне и други населени места. От дружеството напомнят, че по закон, водата за питейно-битови нужди има предимство пред ползването й за други цели.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44