Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кмет на пазарджишко село и още шест души са арестувани по европейска заповед за сводничество

Кметът на пазарджишкото село Семчиново - Пламен Темелков и още шестима души са арестувани тази сутрин. Операцията е осъществена от столични полицаи под наблюдението на Специализираната прокуратура.

По неофициална информация става дума за канал за сводничество и търговия с проституиращи момичета на територията на Испания. Арестите са по европейска заповед. От пазарджишката полиция отказват информация, тъй като областната дирекция не е участвала в операцията.

40-годишният Пламен Темелков, който е с ромски произход, е първи мандат кмет на Семчиново от Единната народна партия. За него гласуваха повече от 52 процента. Изборът му вдигна на бунт българите в селото, които повече от седмица с жива верига не го допускаха в кметството с мотив, че е сутеньор. Темелков демонстрира луксозен начин на живот, притежава 4 луксозни къщи и няколко автомобила. Арестуваните са отведени в София за разпит. От кметството в Семчиново отказват коментар.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44